Su Depolarında Negatif Su Yalıtımı
Yapılardan su ve nemi uzaklaştırmak üzere gerçekleştirilen su yalıtımı uygulamaları; su yalıtım malzemesinin yapı elemanındaki konumuna göre pozitif yönden yalıtım ve negatif yönden yalıtım olmak üzere iki gruba ayrılabilir.
Pozitif yönden yapılan uygulamalarda su yalıtımı malzemesi suyun geldiği yönde konumlandırılmıştır. Temel perde duvarlarının dışından, havuz ve kanaletlerin iç tarafından yapılan yalıtımlar pozitif yönden yapılan uygulamalara örnektir. Bu tür uygulamalarda su, yalıtım katmanını uygulama yüzeyine doğru itmektedir.
Negatif yönden yapılan uygulamalarda ise su yalıtımı malzemesi, suyun geldiği yöne göre yapı elemanının diğer tarafında konumlandırılmıştır. Temel perde duvarlarının içinden, havuz ve kanaletlerin dış tarafından yapılan yalıtımlar negatif yönden yapılan uygulamalara örnektir. Bu tür uygulamalarda su, yalıtım katmanını uygulama yüzeyinden ayırmaya yönelik baskı uygular.
Pozitif yönden yapılan uygulamalarla, hem yapı elemanı suyun zararlı etkilerinden korunur hem de kullanılabilir konforlu iç ortamlar sağlanır. Negatif yönden yapılan uygulamalarda ise su yapı elemanına sirayet ettikten sonra su yalıtım malzemesi tarafından durdurulduğundan sadece kullanılabilir iç ortamlar sağlanabilir. Bu sebeple su yalıtım uygulamalarında her zaman suyun geldiği taraftan yalıtım yapılması ilk tercihtir. Buna karşılık kullanılmakta olan binalarda suyun geldiği taraftan yalıtım yapılmasının mümkün olmadığı durumlarda negatif yönden yalıtım tercih edilmektedir.
BU ŞEKİLDE SU DEPOLARI BOŞALTILMADAN, DOLU HALDE NEGATİF UYGULAMA İLE SAĞLIK BELGELERİ OLAN KAUÇUK ESASLI ÜRÜNLERİMİZLE ENJEKSİYON YAPILARAK SU DEPOLARINDA %100 SIZDIRMAZLIK SAĞLANMIŞ OLUR.